«Μες στο καβούκι του κανείς δεν κινδυνεύει απ`τη φωτιά
...τα κάστανα και κρύα είναι καλά» Μ.Ξ.
Τραγουδοποιός
Μουσικός Παραγωγός
Ιδρυτικό μέλος των Πυξ Λαξ

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Θέατρο ''Μάνος Ξυδούς''

Είναι γνωστό πως η ταπεινότητα του Μάνου δεν θα ''άντεχε'' οποιουδήποτε είδους τιμή στο πρόσωπό του, πόσο μάλλον την ονοματοδότηση ενός θεάτρου. Όμως, είναι αλήθεια πως μας προσφέρει κάποια ικανοποίηση που η ονομασία που δόθηκε στο ανοιχτό θεάτρο που βρίσκεται στο πολιτιστικό πάρκο των Αγίων Αναργύρων, είναι ''Μάνος Ξυδούς''.
 Και αυτό διότι όπως έχει ξαναγραφεί σε αυτό τον ιστότοπο, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ανθρώπους, γνωστούς και άγνωστους, που άφησαν γνήσιο και ιδιαίτερο έργο πίσω τους. Και ο Μάνος φυσικά και ήταν ένας τέτοιος άνθρωπος.
Στις 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του, στο συγκεκριμένο θέατρο (link). Σ'αυτή παρευρέθησαν οι Φίλιππος Πλιάτσικας, Λάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Πιπινέλης, Ηλίας Μακρίδης, Λεωνίδας Μπαλάφας, Δημήτρης Καρράς, Tsopana Rave, Τόλης Φασόης, Κώστας Παρίσης, Ντέπη Χατζηκαμπάνη και άλλοι.
 Εν κατακλείδι, αν ο συγκεκριμένος πολιτιστικός χώρος φιλοξενεί αξιοπρεπείς (μουσικές ή μη) εκδηλώσεις για τους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων, νομίζω πως θα τιμηθεί επάξια και το όνομα του Μάνου που δόθηκε σ' αυτόν. Άλλωστε ο Μάνος Ξυδούς ήταν από τους επιφανής, όσο κι αν δεν το επιδίωξε ποτέ, κατοίκους των Αγίων Αναργύρων. Της ''δυτικής όχθης''. 
 Mps

 
Το βίντεο είναι του χρήστη localstage