«Μες στο καβούκι του κανείς δεν κινδυνεύει απ`τη φωτιά
...τα κάστανα και κρύα είναι καλά» Μ.Ξ.
Τραγουδοποιός
Μουσικός Παραγωγός
Ιδρυτικό μέλος των Πυξ Λαξ

Ο Λόγος

Η αλήθεια είναι πως το έχω κακό συνήθειο στα ιστολόγια που έχω φτιάξει κατά το παρελθόν (όχι πως πρόκειται και για πολλά), να χρησιμοποιώ το τελευταίο τμήμα τους ως προσωπικό επίλογο, γράφοντας τις περισσότερες φορές τους λόγους που με οδήγησαν στο να ασχοληθώ με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη στον οποίο αναφέρεται η σελίδα.
 Αυτό θα κάνω και εδώ.Ειδικά εδώ, δεν μπορώ και δεν θέλω να το αποφύγω. Και αυτό διότι ο Μάνος Ξυδούς ήταν καλλιτέχνης. Ήταν ιδιαίτερος, απλός, λαϊκός και ροκ ταυτόχρονα. Και περισσότερο απ' όλα, ήταν ένας γνήσιος αναζητητής της αλήθειας μέσα από τις μουσικές και τους στίχους των δικών του τραγουδιών που ερμήνευεσε είτε ο ίδιος είτε άλλοι μουσικοί φίλοι του...
 Απ' ότι φάνηκε ο Μάνος στον χώρο που έδρασε δεν είχε εχθρούς, ή ίσως είχε ελάχιστους. Φίλους όμως είχε σίγουρα πολλούς, και δεν εννοώ μονάχα τους δυο συμπορευτές του με τους Πυξ Λαξ. Εννοώ όλους εκείνους τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που συνεργάστηκε μαζί τους, τους βοήθησε στα πρώτα τους βήματα, τους πίστεψε.
Όπως και να 'χει, οι άνθρωποι που έγιναν γνωστοί από τη μουσική έχουν την τύχη να κερδίζουν την ''πνευματική αιωνιότητα'', χάρη στα τραγούδια που άφησαν. Και σε αυτούς φυσικά ανήκει ο Μάνος.
 Για τους παραπάνω λόγους αποφάσισα να φτιάξω ένα απλό ιστολόγιο για εκείνον, μαζεύοντας διάφορες σκόρπιες πληροφορίες που είτε γνώριζα καθώς υπήρξα για αρκετά χρόνια ακροατής των Πυξ Λαξ αλλά και της αυτόνομης δισκογραφικής πορείας του Μάνου αργότερα, είτε μπορεί να υπήρχαν στο διαδίκτυο, έτσι ώστε όσοι αναζητούν να μάθουν κάτι περισσότερο για τη δισκογραφία του, τις συνεργασίες του κ.α., να μπορούν εδώ ίσως να βρουν μιαν άκρη.
 Άλλωστε, όπως είχε πει σε κάποια συναυλία ο Πάνος Κατσιμίχας αναφερόμενος στην απώλεια του φίλου του, Μάνου Ξυδού...''Οι άνθρωποι δεν ξεχνιούνται, πλην όμως όταν δεν τους ξεχνάμε εμείς''. Και προσωπικά, αυτό επιδιώκω μέσα από το συγκεκριμένο ιστολόγιο. Να συνεχίσουμε να θυμόμαστε τι άφησε πίσω του ο Μάνος.
Mps

''Κανείς δεν ξέρει τίποτα εδώ
είσαι μόνος σου με τη σκληρή αλήθεια
στους δρόμους της αγάπης δεν υπάρχει φως
και είναι πάντα νύχτα''
Μάνος Ξυδούς